Saturni Ka Një Fushë Magnetike Rreth 578 Herë Më Të Fuqishme Se Ajo E Tokës.

Saturni & Unazat 🔘 Përbërja atmosferike: 96.3 % hidrogjen molekular, 3.25 % helium, sasi të vogla të metanit, amoniakut, hidrogjen deuterid, etan, aerosol akulli amoniak, aerosol akulli uji, aerosol hidrosulfid amoniak Fusha magnetike: Saturni ka një fushë magnetike rreth 578 herë më të fuqishme se ajo e Tokës. Përbërja kimike: Saturni ka një bërthamë të […]

10 Gjëra Që Nuk I Dini Për Sistemin Imunitar

Sistemi imunitar na mbron nga viruset, bakteriet dhe parazitët, si dhe nga vetë qelizat tona, të ndryshuara nga sëmundje si kanceri. Gjatë periudhës së gripit sistemi imunitar thirret dhe shpesh në mënyrë të padrejtë si i dobët, ai është në mesin e një beteje simptoma e të cilit është temperatura. Ja disa nga faktet që […]

10 Fakte Rreth Tokës – Planetin E Tretë Nga Dielli

Ndryshe nga shumica e planeteve, duhet të jeni jashtëzakonisht te njohur me këtë; Tokë. Pavarësisht nga sa mendoni se dini për Tokën, mendoj se të gjithë mund të pajtohen që Toka është planeti “më i madh” i njohur në të gjithë Universin. Jo vetëm që është planeti ynë, por edhe planeti i vetme për të […]

Saturni Është Ndoshta Më I Njohur Nga Sistemi I Unazave Të Mahnitshme Koncentrike…!

I vendosur rreth 1.43 miliard km nga dielli, Saturni është planeti i gjashtë me distanc nga dielli dhe planeti i dytë më i madh sipas madhësisë dhe masës në sistemin diellor. Saturni është ndoshta më i njohur nga sistemi i unazave të mahnitshme koncentrike. Megjithëse secili nga katër planetet gjigande ka sisteme unazore, asnjë prej […]

Një udhëtim nëpër kohë: Planeti Tokë 4,499,999,000 Vjet me heret (video)

Mendohet që Toka është formuar rreth 4.6 miliard vjet më parë nga përplasjet në retë gjigante të formës që formoi edhe Diellin. Forca e gravitetit ka mbledhur ngadalë këtë gaz dhe pluhur së bashku në grumbuj që u bënë asteroide dhe planete të vogla të hershme të quajtura planetesimals. Këto objekte u përplasën në mënyrë […]

Kosovarja lind fëmijën e saj të parë në moshën 58 vjeçare

Një ngjarje e jashtëzakonshme ka ndodhur në të premten në Leverkusen të Gjermanisë. Shqiptarja 58-vjeçare, ka lindur një djalë, për të cilën ishte e pazakontë dhe e habitshme. “Është një djalë i shëndetshëm, 3360 gramë në peshë dhe 53 centimetra në madhësi”, raporton spitali Leverkusen. Nëna Flora dhe djali Floriani janë mirë, aktualisht po shërohen […]

Pemët e jetës po vdesin dhe askush nuk e gjen shkakun

Pema baobab (Adansonia) e njohur ndryshe si “pema e jetës” është e vështirë për t’u harruar. Gjendet në rajonet e savanës afrikane, në Madagaskar dhe në Australi. Pemët formojnë një trung shumë të trashë dhe të gjerë dhe mund të jetojnë mijëra vjet e të zhvillojnë vrima kaq të mëdha, kavitete të pazakonta, saqë mund […]

1 33 34 35