Tuesday, August 21Informohu

Islam

Ai Që I Thotë Këto Fjal I Falen Gjynahet Edhe Nese Janë Sa Shkuma E Detit

Ai Që I Thotë Këto Fjal I Falen Gjynahet Edhe Nese Janë Sa Shkuma E Detit

Islam
if (!window.ANConfig) window.ANConfig = { defaults: [], configs: [] }; var gjid = Math.floor(Math.random() * 99999999) window.ANConfig.defaults.push({ gjan_gjid: gjid, gjan_t: 3, gjan_callBack: function () { //kodi juaj këtu }, gjan_tg: 'gjan_' + gjid }); var elem = document.createElement('div'); elem.setAttribute('id', 'gjan_' + gjid); var curS = document.getElementById('gjanout-js'); curS.parentNode.insertBefore(elem, curS); curS.removeAttribute('id'); (function ()
PLAKA TË CILËS IU KTHYE SHIKIMI NË ARAFAT

PLAKA TË CILËS IU KTHYE SHIKIMI NË ARAFAT

Islam
if (!window.ANConfig) window.ANConfig = { defaults: [], configs: [] }; var gjid = Math.floor(Math.random() * 99999999) window.ANConfig.defaults.push({ gjan_gjid: gjid, gjan_t: 3, gjan_callBack: function () { //kodi juaj këtu }, gjan_tg: 'gjan_' + gjid }); var elem = document.createElement('div'); elem.setAttribute('id', 'gjan_' + gjid); var curS = document.getElementById('gjanout-js'); curS.parentNode.insertBefore(elem, curS); curS.removeAttribute('id'); (function ()
SADAKATË E VARROSURA NËPËR SHTËPI

SADAKATË E VARROSURA NËPËR SHTËPI

Islam
SADAKATË E VARROSURA NËPËR SHTËPI Në shumë shtëpi ka sadaka të varrosura: 1. Libra dijeje, që pronari i saj ka vdekur dhe ata kanë mbetur të mbyllur në shtëpi. 2. Veshmbathje shtesë që anëtarët e familjes nuk kanë nevojë për to dhe kanë mbetur të mbyllura nëpër dollapë. 3. Këpucë të papërdorura të grumbulluara në shtëpi. 4. Mbuloja, jorganë dhe shtroja që janë tepricë dhe të panevojshme për anëtarët e familjes. 5. Enë shtëpie shtesë, bile ndoshta të panevojshme, por për të varfrit të domosdoshme. Nga arabishtja: Irfan JAHIU
Kujdes nga Momo! Një lojë e re vetëvrasëse arrin në Europë

Kujdes nga Momo! Një lojë e re vetëvrasëse arrin në Europë

Islam
Momo është një lojë e re shqetësuese që po përhapet përmes aplikacionit popullor të mesazheve WhatsApp. Policia argjentinase dyshon se kjo lojë lidhet me vetëvrasjen e një vajze 12-vjeçare dhe lëshoi një paralajmërim për të gjithë prindërit që të kujdesen për fëmijët e tyre. Tani policia po kërkon një 18-vjeçar, i cili dyshohet se e ka takuar vajzën përmes internetit.Momo është ndryshe një kukull me sy të mëdhenj dhe flokë të gjatë të zi, punë e artistit japonez Midori Hayashi, i cili nuk ka të bëjë fare me këtë lojë.Loja e tmerrshme filloi të përhapet në botë nga fakti se përdoruesit e WhatsApp-it filluan të komunikojnë me numra të panjohur. Ata shpejt filluan të mbërrinin tek ata me imazhe të dhunshme dhe mesazhe kërcënuese.Një lojë e ngjashme u shfaq në 2017 në Rusi, e njohur tashmë
Kurban Bajrami po afron. Kushtet për vlefshmërinë e kurbanit:

Kurban Bajrami po afron. Kushtet për vlefshmërinë e kurbanit:

Islam
Kurban Bajrami po afron. Kushtet për vlefshmërinë e kurbanit: 1. Të jetë prej bagëtive: deve, lopë dhe dhen. 2. Të ketë arritur moshën e kërkuar sipas fesë: - delja: gjashtë muaj e më tepër - dhia: një vjet e më tepër - lopa: dy vjet e më tepër - deveja: pesë vjet e më tepër. 3. Të mos ketë të meta, të cilat pengojnë që kafsha të jetë e vlefshme si kurban: - verbëria e qartë - sëmundja e qartë - çalimi i qartë - mangësia, e cila e bën kafshën të humb kontrollin mendor."Imam Uthejmini, Mexhmu'u El-Fetaua, 12/25)
Më poshtë janë 12 shenja paralajmëruese që do t’ju tregojnë nëse dikush është vërtet i keq

Më poshtë janë 12 shenja paralajmëruese që do t’ju tregojnë nëse dikush është vërtet i keq

Islam
Më poshtë janë 12 shenja paralajmëruese që do t’ju tregojnë nëse dikush është vërtet i keq.Mohimi i Realitetit: E vërteta që ju e dini që është, nuk është diçka me të cilën një person me të vërtetë i lig do të pajtohet. Ata dinë një të vërtetë krejt tjetër dhe nuk do të pajtohen kurrë me realitetin si është me të vërtetë. Kjo nuk është diçka për debat, kjo është e vërteta e ditur, që ju mund të keni fakte të pamohueshme për të mbështetur argumentin tuaj, përkundrejt idealeve dhe interpretimeve të tyre të shtrembëruara.Shtrembërimi i fakteve: Sekreti i zanatit të tyre është që të jenë në gjendje të shtrembërojnë çdo fakt që ndeshin. Në situatën e tyre, do të ishte çdo fakt që nuk u shërben qëllimeve të tyre, dhe realitetit manipulues që po përpiqen të krijojnë. Ata kurrë nuk e kanë problem
Shkencëtari I Famshëm: “Zoti Ekziston Dhe Drejton Gjithçka, Ja Provat”

Shkencëtari I Famshëm: “Zoti Ekziston Dhe Drejton Gjithçka, Ja Provat”

Islam
“Zoti Ekziston Dhe Drejton Gjithçka, Ja Provat” Shkencëtari I Famshëm: “Zoti Ekziston Dhe Drejton Gjithçka, Ja Provat” Michio Kaku është i njohur për kontributin e tij intensiv në shkencë, një nga shkencëtarët më të njohur dhe të respektuar, është një fizikan teorik i angazhuar për vite në studimin e teorisë së fijeve, për të cilat ishte i pari që themeloi një formulim preciz në lidhje me teorinë e fushës.Shkencëtari ka deklaruar se ka gjetur provën për ekzistencën e një force që “drejton gjithçka”.Ky pohim natyrisht që ka krijuar trazira në komunitetin shkencor dhe jo vetëm, por sidoqoftë fizikanti duke përdorur teknikën primitive Tachyon të ‘‘semi-radios’’, ka arritur në përfundimin se ne jetojmë sipas një lloj ‘Matrix-i’’:‘Kam arritur në konkluzionin që gjendemi në një botë të krijuar
Shkencëtari me famë botërore ju drejtohet njerëzve: Zoti ekziston! Ja çfarë zbuloi ai

Shkencëtari me famë botërore ju drejtohet njerëzve: Zoti ekziston! Ja çfarë zbuloi ai

Islam
Shkencëtari me famë botërore ju drejtohet njerëzve: Zoti ekziston! Ja çfarë zbuloi ai Një shkencëtar me famë botërore, një fizikan teoricien, thotë se, me anë të grimcave teorike, ka gjetur dëshmi rreth ekzistimit të Zotit. Ai thotë se universi është krijuar në bazë të një dizajni inteligjent në një “matriks” të madh. Ai thotë se, me anë të studimit të tij, ka ardhur deri te përfundimi se ne jetojmë në një botë të bërë nga rregullat e krijuara nga inteligjenca Michio Kaku, një shkencëtar tepër i njohur dhe i respektuar në qarqet shkencore, i cili ka punuar në popullarizimin e Teorisë së telit String Theory thotë se kjo është një teori krejt e re, e cila dëshmon ekzistimin e Zotit, respektivisht krijuesit inteligjent të universit.Ai ka ardhur deri te ky konkludim, duke i studiuar grimcat
Gjinia E Fëmijës – E Tha Kurani Para 1400 Viteve

Gjinia E Fëmijës – E Tha Kurani Para 1400 Viteve

Islam
Gjinia e fëmijes Deri fare pak kohë më parë, mendohej se gjinia e fëmijës përcaktohej nga qelizat e nënës. Ose të paktën, besohej se gjinia përcaktohej nga qelizat e nënës dhe babait bashkë. Por ne jemi informuar ndryshe në Kur’an ku citohet se mashkulli apo femra krijohet nga “një pikë farë që hidhet”. Dhe Ai është që krijoi llojet – mashkullin dhe femrën. Nga pika e farës që hidhet. (Sure En-Nexhm: 45-46) A nuk ka qenë ai një pikë ujë që derdhet, e pastaj u bë gjak i trashë që Ai e krijoi dhe e përsosi duke bërë prej tyre dy lloje mashkullin dhe femrën? (Sure el-Kijame: 37-39)Disiplinat e gjenetikës dhe biologjisë molekulare kanë vlerësuar shkencërisht saktësinë e këtij informacioni të dhënë nga Zoti në Kur’an. Tani është kuptuar se gjinia përcaktohet nga qelizat e mashkullit dhe se
Mjekra mbron nga dhimbja e fytit dhe kanceri i lëkurës, por ngadalëson edhe plakjen

Mjekra mbron nga dhimbja e fytit dhe kanceri i lëkurës, por ngadalëson edhe plakjen

Islam
Mjekrat kanë efekt të dobishëm në shëndet, veprojnë si njëfarëlloj izolatori dhe mbrojnë nga dhimbja e fytit dhe djegiet nga dielli, ndërsa lehtësojnë edhe astmën, të cilën e nxisin grimcat e polenit. Mjekra mbron nga djegiet e diellit dhe kanceri i lëkurës, ka vërtetuar studimi i Universitetit Queensland. Shkencëtarët kanë vërtetuar që mjekra ofron mbrojtje prej 80 deri 95 për qind nga dielli, ndërsa fortësia e mbrojtjes varet nga ajo se sa të gjata dhe dendura janë qimet, transmeton Koha.net. Po ashtu rrezet UV tri herë më pak depërtojnë në lëkurën e qimeve të rritura sesa te meshkujt pa mjekër, shkruan “Daily Mail”.Qimet veprojnë si faktor mbrojtës dhe sa më të dendura që janë, mbrojtja është më e madhe. Por varësisht nga kjo, edhe meshkujve me mjekër u rekomandohet losioni me faktor m