1. Home
  2. Opinione

Kategori: Opinione

Të rinjët e kosovës ndjehen të lënë anash “premtime fyse në këto zgjedhje”

Të rinjët e kosovës ndjehen të lënë anash “premtime fyse në këto zgjedhje”

Në Kosovë jane disa grupe që merren me Astronomi, të cilat kanë vështirësi në realizimin e projekteve të tyre, në vendin tonë, në vendin që më shumë hargjohet në fushata zgjedhore nga kandidatë për deputet…

Read More

F.C Vushtrria po ka frikë!

Shkruan: Fazli Muharremi Duke i njohur shumë trainerë në Vushtrri, duke i njohur shumë adhurues të flaktë të F.C Vushtrrisë, duke i njohur shumë analista në kafe të cilët e dojnë këtë klub, por e…

Read More
FRIKA E VETËFUNDOSJES DHE ZGJEDHJET E PARAKOHSHME

FRIKA E VETËFUNDOSJES DHE ZGJEDHJET E PARAKOHSHME

Pas dorëheqjes së Ramush Haradinaj, Kosova është drejt zgjedhjeve të parakohshme. Sipas të gjitha gjasave, e diela e pestë e shtatorit, pra 29 shtatori do të jetë data e zgjedhjeve të jashtëzakonshme.  Thaçi do ta…

Read More

Diaspora – Infuzioni i shtetit tonë

              Kosova si një vend me tradita të lashta dhe me zakone që mbeten të përjetshme, ruan me fanatizëm institucionin më të rëndësishëm dhe më funksional të shoqërisë e që është FAMILJA. Si një popull…

Read More

Lindja dhe zhvillimi i të drejtave të njeriut në sistemet demokratike

Parimet kryesore në vende demokratike në përgjithësi janë parime të cilat mbështeten në jetën shtetërore, politike, sociale e juridike dhe paraqesin “themelsinë” e organizimit të një shteti dhe shoqërie. Demokracia në karakterin e plotë të…

Read More
A po i largoni qentë a po i thirrim kinezët

A po i largoni qentë a po i thirrim kinezët

Shkruan: Fazli Muharremi Para disa ditësh e kisha mysafir një shok, një skenarist në Vushtrri, dëshironte ta shihte kalanë e qytetit. U nisëm andej, ta haj djalli kisha harruar që në qytetin tim më shumë…

Read More
PARTIA QË DUAM!

PARTIA QË DUAM!

Shkruan: Agim Haziri Sot në Kosovë kemi mjaft parti e besa jemi ngopur prej tyre. Që pas mbarimit të luftës e këndej unë personalisht por edhe shumë të tjerë e kam votuar një parti, Partinë…

Read More
Shaqiri: Turp që shqiptarët nuk zhfrytëzuan momentin

Shaqiri: Turp që shqiptarët nuk zhfrytëzuan momentin

Gazetari dhe opinionisti nga Kosova, Nehat Shaqiri ka kritikuar ashpër votimin e sotshëm të shqiptarëve në Maqedoni për zgjedhjen e Presidentit. Përmes një statusi në rrjetin social Facebook, Shaqiri thekson se shqiptarët nuk zhfrytezuan momentin…

Read More
Frikë LDK –VV në Vushtrri

Frikë LDK –VV në Vushtrri

Shkruan: Armend Xani Të gjithë këmi qenë në dijeni se pse u lëkund koalicioni në Vushtrri LDK-VV, natyrishtë që ka ndodhur një lëkundje dhe ende po vazhdon, ka lloj lloj fjalësh që qarkullojnë nëpër qytet,…

Read More
Labinot Osmani –LABI

Labinot Osmani –LABI

Shkruan: Fazli Muharremi Në momentin që futbollist i F.C .Vushtrria Labi është në lojë i gjithë ekipi dhe shikuesit ndihen mirë, arsyeja është sepse është lojtarë stabil dhe ka përvojë. Në ndëshjen Vushtrria –Vitia shënoi…

Read More