1. Home
 2. Bota

Kategori: Opinione

  ‘ZOTI po na dënon për martesat GAY dhe ABORTIN’, teoria për COVID-19

  ‘ZOTI po na dënon për martesat GAY dhe ABORTIN’, teoria për COVID-19

  Koronavirusi po vazhdon të përhapet me shpejtësi në të gjithë botën, duke vrarë mbi 200 mijë njerëz, ndërkohë që disa anëtarë të ekstremit të djathtë kristian kanë fajësuar anëtarët e komunitetit LGBT për përhapjen e…

  Read More
  E dhimbshme/ Unë do mbetem i fundit dhe do ti fikë dritat e fshatit më të madh shqiptar

  E dhimbshme/ Unë do mbetem i fundit dhe do ti fikë dritat e fshatit më të madh shqiptar

  Kush do mbetet i fundit do i fikë dritat e fshatit Çegran! Ai që do mbetet i fundit,mos harrojë ti fik dritat! Dola të pi kafen. Në tavolinë erdh m’u ul pronari edhe pse është…

  Read More
  Dy fytyrat e Ramës kur Basha hap frigoriferin

  Dy fytyrat e Ramës kur Basha hap frigoriferin

  Pak javë më parë, në stilin e tij të njohur, ku cinizmi dhe ironia rreken të mbulojnë të vërteta të rënda, Edi Rama u tha shqiptarëve se një ditë do t’u fanepsej jo vetëm në…

  Read More

  Kultura Politike, LDK dhe VV, Vjosa dhe Albini

  Shkruan: Albina Hyseni Partitë duhet të trajtojnë njëra-tjetrën si konkurrente dhe jo si armike. Ku në këtë rast do te doja që VV dhe LDK vetëm në këtë mënyrë, demokracia do të dëshmojë fuqinë e…

  Read More
  Efekti i informacionit

  Efekti i informacionit

  Të shkruash shkrime shkencore nga më të ndryshmet, të ndërthurësh tema që ndërlidhen me aktualen nuk është gjë e lehtë por kur njeru shikon me sytë e shpirtit atëher gjithqka ndryshon dhe behëhet me e…

  Read More
  Qytetit të Shtimes, vazhdon t’i mungoj stacioni i autobusëve

  Qytetit të Shtimes, vazhdon t’i mungoj stacioni i autobusëve

  “Gjatë mandatit vijues, stacioni i autobusëve do të ngritet… në vitin 2011 do të përfundoj.” kështu thoshte kryetari i komunës së Shtimës, Naim Ismajli, në debat, në emisionin “Jeta në Kosovë”, gjatë fushatës zgjedhore për…

  Read More
  Papunësia Koncepti dhe llojet

  Papunësia Koncepti dhe llojet

  Papunësia nuk është një koncept abstrakt ekonomik, por një problem që prek çdo qytetar dhe ekonominë e vendit në tërësi. Në shumicën e rasteve, humbja e një vendi të përhershëm çon në trauma emocionale, një…

  Read More
  Elementet themelore e një Administrate të mirë

  Elementet themelore e një Administrate të mirë

  Koncepti i Administratës së Mirë ridefinon operacionet administrative dhe raporteve në mes të qytetarit dhe administratës. Ai është përgjigje ndaj pritjeve dhe kërkesave për qasje të balancuar për mbrojtjen e interesit publik duke respektuar të…

  Read More
  Çka festivali “Çaj fest”?

  Çka festivali “Çaj fest”?

  Shkruan: Fazli MUHARREMI Mungesa e ideve mungesa e qasjes në festivale vjen deri te kjo që organizatorët nuk din dhe nuk e kan iden se çka festivali “Çaj fest”? Kjo i bie ejani në qender…

  Read More
  URGJENCA E FORMIMIT TЁ INSTITUCIONEVE TЁ VENDIT

  URGJENCA E FORMIMIT TЁ INSTITUCIONEVE TЁ VENDIT

  Vendi ynë edhe pas pothuajse 3 muajve pas zgjedhjeve është pa institucione të konstituara. Si shtet i ri me shumë sfida në rrugëtimin e konsulidimit të tij, sfida e formimit të institucioneve pas ҫdo procesi…

  Read More