Do të ngrihem përsëri…

Do të rrëzohem e do më bjerë zemra në tokë, do zvarritem e koka do të më varet në dysheme, do të thërras ty! Do të cirrem e me dhimbjen e zërit të gërvishtur do të kërkoj! Nuk do të heq dorë… Edhe kur vetja të më braktisë dhe gjumi të arratiset, kur të arrij […]

Mos ki frikë nga fjalët e mia, ki frikë nga heshtja ime…

Mos u shqetëso kur të bërtas dhe të fajësoj për diçka. Mos u shqetëso kur jam me inat dhe të përgjigjem me fjalë të ashpra që shpjegojnë arsyen e inatit tim. Mos u frikëso kur i bie derës së shtëpisë tënde në mes të natës. Mos u ndje keq kur unë qaj për diçka të […]

BLERINA TËRBUNJA: PËRJETËSIA

(Libri jem i jetës ka për titull ”do e kërkoj në përjetësi” ) Ma thuaj një fjalë që buron prej shpirti le të bëhet ADN e dashunisë tonë Në parajsë njerëzit janë imun ndaj kohës ndoshta universi shkëputet prej dimensionit të katërt Ndoshta parajsa asht univers tjetër e programuar me dimensione tjera Ndoshta parajsa asht […]

Kufiri Kozmik, Pyetja E Famshme E Arkitasit

Probleme të mendimit dhe paradokse të lashta Në shekullin V P.E.S, filozofi dhe ushtari Arkitas shtoi një pyetje në dukje të thjeshtë. Ai tha: “Çfarë ndodh me një shtizë, kur ajo hidhet përtej kufirit të jashtëm të universit? Ai rrikthehet apo zhduket tërësisht nga kjo botë?”. Më vonë filozofët, duke përfshirë Lukrecin e Epikurianëve, do […]

Ditorja finlandeze shpall Pajtim Statovcin për shkrimtar të vitit

Pajtim Statovci, 28-vjeçar, është zgjedhur shkrimtari i vitit në Helsinki të Finlandës. Nga “Helsingin Sanomien” – gazeta e përditshme dhe ndër më të vjetrat në Finlandë – iu dha çmimi për romanin e veçantë “Macja ime Jugosllavia”, që deri tash është përkthyer në tetë gjuhë. Përzgjedhja është bërë nga një grup shkrimtarësh në Helsinki. Për […]

Shpresa Rama: Qytetit tim Vushtrrisë që sot shënon 19 vjetorin e çlirimit

Qytetit tim Vushtrrisë që sot shënon 19 vjetorin e çlirimit Ti qyteti im që më fale shumë kujtime. Në ty e hedha hapin e parë si fëmijë, ma dëgjove edhe fjalën e parë, më pe përditë tek u rrita,…, ishe me mua edhe kur rrëzohesha në rrugët e tua dikur të përbaltura,…, të desha pa […]

Hermann Hesse; Kush do që e dëshiron muzikën në vend…

“Kush do që e dëshiron muzikën në vend të zhurmës, lumturinë në vend të kënaqësisë, shpirtin në vend të arit, kreativitetin në vend të biznesit, pasionin në vend të budallallëkut, nuk gjen dot shtëpi në këtë botën tonë të vogël.” “Fjalët nuk i shprehin mendimet shumë mirë. Ato gjithmonë bëhen pak më ndryshe, menjëherë pasi […]

1 10 11 12