1. Home
  2. Letërsi

Kategori: Letërsi

RRËFIMI PËR UNIN TIM IMAGJINAR

RRËFIMI PËR UNIN TIM IMAGJINAR

Blerina Terbunja; RRËFIMI PËR UNIN TIM IMAGJINAR U takuam në zebër. Takimi ynë, thënë sinqerisht, nuk ishte i rastësishëm, ashtu si ngjanë me takimet e tilla. Ai po i mbante disa libra në dorë, dhe…

Read More
Thënie nga Winston Churchill

Thënie nga Winston Churchill

“Është thënë se demokracia është forma më e keqe e qeverisjes, përveç gjithë të tjerave që janë provuar.” “Një komb që i vë taksë vetes për prosperitetin është si një njeri brenda në kovë, që…

Read More
Blerinë Tërbunja: VALË DETI

Blerinë Tërbunja: VALË DETI

VALË DETI Flladi i përendimit përqafon pishat Valët e detit përqafojnë rërën Fërkemtë e mija i përbiu vala Dhe vjeshtoj natyra në magji Pa mbylli pak syt e mos ma vraj andrrën Të ecim brigjeve…

Read More
Blerina Tërbunja: UNI-T

Blerina Tërbunja: UNI-T

Shembet bota mbi supet e mija Unë zvarritem gjunjësh për me mbrrijë tek ti Në gjoksin tan asht streha jeme e vetme Të rrahurat e zemrës tane janë ora e madhe Përqafimi yt asht shtëpi…

Read More
Fragmente nga Garry Kasparov

Fragmente nga Garry Kasparov

“Shahu ju ndihmon të koncentroheni, e përmirëson logjikën tuaj. Ai ju mëson të luani sipas rregullave dhe të merrni përgjegjësi për veprimet e juaja. Shahu ju mëson ta zgjidhni një problem në një ambient të…

Read More
Çaste poetike nga Blerina Terbunja: (ZH)BLEROJ

Çaste poetike nga Blerina Terbunja: (ZH)BLEROJ

Sot në këtë ditë të trishtë me shiun që bie pa ndal kam humbur në qiellin e mbyllun në të hirtë e kot po i vardisem diellit që leu pas resh Buzët hapën ngadalë kur…

Read More
Blerina Tërbunja; Të pashë në andërr

Blerina Tërbunja; Të pashë në andërr

ANDËRR Të pashë në andërr u takuam sërish (nuk të përqafova) ti erdhe me hapat e tu të qeshur më dhe dorën për të më përshendetur sikur një të huaj që e takon së pari…

Read More
Nëntë shprehje të bukura nga Osho

Nëntë shprehje të bukura nga Osho

“Ju ndiheni mirë, ju ndiheni keq, dhe këto ndjenja janë duke dalur nga vetëdija juaj, nga e kaluara juaj. Askush nuk është përgjegjës përveç jush. Askush nuk mund t’ju bëjë të zemëroheni dhe askush nuk…

Read More
Blerina Tërbunja: KARMA

Blerina Tërbunja: KARMA

M’kanë dashtë ata të cilët m’i mushen ditët me ngjarje dhe unë s’dija për dashuninë as për magjinë e fjalëve M’ka dashtë ai që më shkroi përnatë letër e përgjigje si dhashë dhe ai që…

Read More
Frikësohesh nga vdekja ? Lexo këtë poezi

Frikësohesh nga vdekja ? Lexo këtë poezi

Vdekja nuk është asgjë. Thjesht kam kaluar në anën tjetër: është sikur të jem fshehur në dhomën përbri. Unë jam gjithmonë unë dhe ti je gjithmonë ti. Ajo që ishim më parë përnjëri-tjetrin, jemi ende.…

Read More