1. Home
  2. Letërsi

Kategori: Letërsi

“Letër engjëllit tim mbrojtës”

“Letër engjëllit tim mbrojtës”

Nga Florim Shatrolli Në librin me poezi “Letër engjëllit tim mbrojtës”, poeti Ragip Sylaj, ka paraqitur një përjetim personal jetësor, një jetë plot gjallëri, plot shpresë, plot dashuri, plot përjetime dhe peripeci, së fundi edhe…

Read More
“Rruga 66”, roman me konflikte dhe dramë të thellë psikologjike

“Rruga 66”, roman me konflikte dhe dramë të thellë psikologjike

Shkruan: Esat Vatovci “Rruga 66” është romani më i ri i shkrimtarit Binak Kelmendi, në të cilin ai paraqet një mënyrë të re të shkrimit dhe të trajtimit të temës, ku përmes personazheve të tij,…

Read More
SHPALLJA E PAVARËSISË SË SHQIPËRISË (SHQIPËRISË SË COPËTUAR), MË 28 NËNTOR 1912

SHPALLJA E PAVARËSISË SË SHQIPËRISË (SHQIPËRISË SË COPËTUAR), MË 28 NËNTOR 1912

Situata e krijuar në Ballkan, posaçërisht në trojet shqiptare, pas fillimi të të ashtuquajturës “Luftë e Parë Ballkanike”, doemos kërkonte që të ndërmerreshin hapa konkret për të dalë nga gjendja e re. Shqiptarët gjendeshin në…

Read More
NUMËRIM PRAPTHI

NUMËRIM PRAPTHI

Nandori magjik nisë numërimin nën ethe Dhe tretet në pyetjet pa përgjigjje Tuj shkaktue zjarrmi në mue deri në arrest kardiak Akrepat e orës diellore tunden furishëm Këmbanat e kishës janë të zymta Nuk frymon…

Read More
Fjale te urta

Fjale te urta

Fjale te urta 1. Njeri, njihe veten tënde. (Sokrati) 2. Njeriu është masa e të gjitha gjërave. (Protagora) 3. Njeriu i pamësuar, është si druri i papunuar. (Proverb Shqiptar) 4. Kohë të dalldisura janë këto.…

Read More

Dhjetë ligjet e Sadhguru mbi suksesin dhe kuptimin e jetës

Ai është një yogi filantropist mistik dhe autor. Ai themeloi një organizatë jofitimprurëse, e cila ofron programe yoga nëpër botë. Ai gjithashtu themeloi projektin Green Hand, një iniciativë ekologjike në Indi. Ai është Sadhguru, dhe…

Read More
NËSE SHIHEMI EDHE NJË HERË

NËSE SHIHEMI EDHE NJË HERË

Le të themi, Se ne arritëm ta harrojmë njëri-tjetrin Dhe le të themi Se dikush tjetër Në një të ardhme Do të na njoftonte, A s’do të ishte turp për ne? Pastaj pa më shikuar…

Read More
Të shoh më qartë kur ti je larg,  afrohu të të dua,  edhe nëse kjo është lojë

Të shoh më qartë kur ti je larg, afrohu të të dua, edhe nëse kjo është lojë

Dua t’i harroj sot fjalët le të flasin vetë vështrimet Le të flasë dora që dridhet këtu mbi kitarën time Se kur herët bie nata një dritë ndizet brenda meje, njerëzit fytyrat fiken asgjë tjetër…

Read More
MONOTEIZMI, ZANAFILLA, QËLLIMI DHE RËNDËSIA E TIJ

MONOTEIZMI, ZANAFILLA, QËLLIMI DHE RËNDËSIA E TIJ

MONOTEIZMI, ZANAFILLA, QËLLIMI DHE RËNDËSIA E TIJ Qëllimi kryesor i besimeve monoteiste sot, është besimi në një Zot të vetëm, nënshtrimi dhe frika ndaj tij, ku çdo gjë që ndodhë në mbarë rruzullin tokësor të…

Read More
Tërë entuziazem përqafova teleskopin tim Unë çika më e buzëqeshur e grupit

Tërë entuziazem përqafova teleskopin tim Unë çika më e buzëqeshur e grupit

PARAJSA E MOHUME Morrëm teleskopat tanë Dhe shkuam në horizont Për të përcjellë atë fenomen Që do të shihej atë natë nga qielli blu Si në zakon lajme të rreme në portalet tona Frikën në…

Read More