Wednesday, August 22Informohu

Intervista

Fortesa Jusufi: Muzika klasike të sjellë shumë përmbushje shpirtërore dhe pozitivitet

Fortesa Jusufi: Muzika klasike të sjellë shumë përmbushje shpirtërore dhe pozitivitet

Intervista, Kulture
Dëshira dhe pasioni ndaj një aktiviteti të caktuar shumë herë bëhet mandej edhe profesion jetësor duke iu dhënë të tërit dhe me shumë dashuri dhe përkushtim. Kjo shpesh herë fillon që nga mosha e hershme fëmijërore dhe vazhdon gjatë gjithë jetës. Prandaj ne shumë raste pasioni fëmijëror dhe dëshira ndaj një pune të caktuar bëhet edhe profesion jetësor. Një rast i tillë është edhe rasti i pianistes dhe muzicientes së talentuar, Fortesa Jusufi, e cila në një intervistë për Vizioni.info ka treguar për hapat e parë dhe rrugën që ka ndjekur dhe vazhdon ta ndjek si muziciente dhe pianiste. F. Liszt - Ballade no. 2, b minor Fortesa Jusufi) VIZIONI: Kur keni filluar të merreni me muzikë, si ka filluar përkushtimi i juaj ndaj muzikës? JUSUFI: Mësimet e para të muzikes klasike dhe p
Intervistë me Deniza Dërdovski, pianisten që po bënë karrierë të shkëlqyer në SHBA (Foto/Video)

Intervistë me Deniza Dërdovski, pianisten që po bënë karrierë të shkëlqyer në SHBA (Foto/Video)

Intervista, Kulture
Mbase jo shumë në numër, por ka edhe kombi shqiptar pianistë që i vlerëson bota! Një nga ato është Deniza Dërdovski. Kjo pianiste dhe pedagoge, përkundër moshës së njomë arriti të njihet më shumë në Azi, Amerikë dhe në Evropë sesa në vendin e saj! if (!window.ANConfig) window.ANConfig = { defaults: [], configs: [] }; var gjid = Math.floor(Math.random() * 99999999) window.ANConfig.defaults.push({ gjan_gjid: gjid, gjan_t: 3, gjan_callBack: function () { //kodi juaj këtu }, gjan_tg: 'gjan_' + gjid }); var elem = document.createElement