A e dini sa armë ka në botë? Ato nuk i zotërojnë ushtritë

Rreth 85 për qind e armëve të zjarrit ligjore dhe ilegale në botë mbahen nga civilët – shumë më tepër se numri i atyre që mbahen nga forcat e armatosura moderne dhe agjencitë e zbatimit të ligjit – zbuloi një grup think tank. Ka rreth një miliard armë zjarri në botë dhe shumica dërrmuese e […]

Dhjetë gjëra s’i dini për ëndrrat

Çfarë janë ëndrrat? Në kuptimin e drejtpërdrejtë, ëndrrat janë mendime dhe imazhe, tinguj, zëra dhe ndjenja subjektive që përjetohen kur jemi në gjumë. Mund të përfshijnë njerëz që ne i njohim ose krejt të huaj, vende të njohura ose që nuk i kemi parë kurrë në jetë. Ndonjëherë janë thjeshtë kujtime të vagullta të ngjarjeve […]

Personazhe të famshme me autizëm

Prej 2008, çdo 2 prill është duke u festuar dita botërore e autizmit, me qellim për të rritur vetëdijesimin rreth kësaj sëmundje. Këtu do të ju tregojmë për të famshmit të cilët kanë qenë autik. Edhe pse viteve të fundit ka pasur avancime të mëdha në shkencë, origjina e kësaj sëmundje vazhdon të mbetet një […]

Orangutangu bën çdo ditë masazh për tu ringritur në këmbë

Një kopsht zoologjik në Beijing tregon përkujdesje të vazhdueshme për një organgutang duke përdorur masazh tradicional kinez. Kafsha e quajtur Pang Pang vuan nga një sëmundje që lidhet me moshën e saj të vjetër si kocka të dobëta, gjë që i shkakton vështirësi në të ecur. Para trajtimit, organgutangu mund të zvarritet vetëm për të […]

1 11 12 13