Thuaje shtate herë këtë lutje nese don që xheneti të bëj dua për ty.

Ka thënë i derguari i Allahut, Muhamedi a.s. : Ai që gjatë ditës thotë shtat herë: ALL-LLAHUMME INNI ES’ELUKEL-XHENNEH, UE E’UDHU BIKE MINEN-NAR. “O Allahu im, kërkoj prej Teje xhenetin, dhe kërkoj mbrojtjën Tënde nga zjarri” Atëher Xheneti leviz dhe thotë: O Zot! bëje prej banorëve të mijë, ndërsa xhehenemi thot: O Zot! Mos e bjer kurr tek unë. Hadithi transmetohët nga Buhariu(Allahu e meshiroft). Allahu e di me se mire O Allah ti je fales e don faljen na fal neve. Amin

Read More

Çfarë do të thotë të shikosh gjarprin në ëndërr?

Gjarperi eshte armik i fshehur ai qe lufton me te ne enderr do ndreqet me armikun dhe do i marre ate qe do. Nese e vret gjarperin fiton ndaj ketij armiku por nese gjarpri e kafshon atehere armiku do te fitoje nga ai aq sa e ka kadshuar. Nese ha prej mishit te tij ka per te perfutuar pasuri nga armiku dhe kjo do i jape lumturi dhe gezim. Nese sheh gjarper te ngordhur ai eshte armik prej te cilit Zoti e ka ruajtur pa lodhje e as mundim prej…

Read More

U dënua me vdekje, por dëshira e tij e fundit i tronditi të gjithë në sallën e gjyqit

Një i dënuar me vdekje në pritje të ekzekutimit, kërkoi si dëshirë të fundit një laps dhe një letër. Pasi shkruajti për disa minuta, i dënuari thirri rojen dhe i kërkoi që atë letër t’ia dorëzonte mamasë së tij. Në letër shkruhej: “Mama nëse do kishte drejtësi në këtë botë do të ishim të dy të dënuar jo vetëm unë. Je po aq fajtore sa unë, madje je fajtore edhe për jetën që do humb. E mban mend kur solla në shtëpi një biçikletë të vjedhur? Më ndihmove ta fshihja…

Read More

Duaja Kur Jemi Të Mërzitur Dhe Të Pikëlluar…

Çdo kujt prej nesh, i ndodh në jetën e pëditshme, në mardhënie familjare, shoqërore apo në mjedise punë, të jetë i shqetesuar dhe të mërzitet me ose pa shkas. Brengat marin fund kur balli jonë prek sexhden, nëse i lutemi Zotit të Madh me nje lutje të sinqerte gjithçka do të ndryshojë. Këto janë dy nga disa duatë të cilat besimtari duhet t’i përmende dhe praktikoje kur ai është i brengosur dhe i pikëlluar. All-llahume inni abduke ve ibnu abdike ve ibnu emmetike, nasijeti bijedike, madin fijje hukmuke, adlun fijje…

Read More

Kurani dhe telefoni

Një djalosh e harroi telefonin në shtëpi dhe doli nga shtëpia, por për çudi telefoni kishte qëlluar pranë Kuranit, kështu që u bë një bisedë mes tyre: Telefoni: “Jam i pikëlluar, më harroi në shtëpi. Kjo gjë nuk më ka ndodhur asnjëherë.” Kurani: “Mos u pikëllo, mua më harron çdoherë.” Telefoni: “Gjithnjë bisedoj me të dhe ai bisedon me mua.” Kurani: “Unë i flas gjithmonë, por ai jo që nuk më flet por as që më dëgjon!” Telefoni: “Unë kam disa veçori, p.sh. dërgoj dhe pranoj mesazhe.” Kurani: “Në mua…

Read More

A E Keni Dit Se…

A e keni dit se… Hoxha Halil Kastrati gjate muajt te Ramazanit paska dhuru 4 mije pako ushqimore me vlere 55€, qe i bjen 220 mije euro. 46 banesa dhe shtepi ne vlere 30 mije euro, qe i bjen 1 milion e 380 mije euro.Fale Halil Kastratit dhe donatoreve vetem ne muajn e Ramazanit jane dhuru 1.5 milion euro. Nese vazhdon me kete ritem, i bjen qe mbrenda viti te jepen donacion 18 milion euro. Kjo e poshtron çdo politikane, qe thote ia du te miren Kosoves Kjo eshte dicka…

Read More