Mësojeni Suren Që Ju Ndihmon Të Mos E Ndjeni Varfërinë

Es-Selamu Alejkum Ju paraqesim videon e radhës, e lusim Allahun (Subhanehu we te’ala) që të kemi dobi nga kjo që ndëgjojmë.Kush e lexon suren Vakia pas akshamit, nuk do ta ndjejë varfërinë sepse Allahu i Madhërishëm do ta shpërblej me nafakë të bollshme.Për vlerën e sures El-Vakia janë regjistruar dy transmetime:Transmeton ibn Abbasi se Ebu Bekri r.a ka thënë: “O i Dërguari i Allahut je thinjur!” i Dërguari i Allahut tha: “Më kanë thinjë sureja Hud, Vakia, Murselat, Amme dhe idheshemsi kuviret. (Tirmidhiu dhe Hakimi)Transmeton ibn Mes’udi r.a. se i…

Read More

Gold AG uron Bajramin, shfaqet pranë nënës së tij, veshja e saj ju befason [FOTO]

Ishte reperi Arian Agush, Gold AG ai i cili e ka uruar festën e Fitër Bajramit i pari. Gold AG ka zgjedhur një foto në llofarinë e tij në Instagram për t’i uruar ndjekësit e tij. Në imazhin e postuar ai shihet pranë gruas më të shtrenjtë për të, nënës, dhe menjëherë pas publikimit të fotografisë, komentet ishin të shumta.Urime festa e Fitër Bajramit” kishte shkruar ai. Kujtojmë se Goldi njihet si një besimtar i devotshëm dhe e ka agjëruar edhe muajin e shenjtë të Ramazanit.

Read More

ALLAHU KUR TË SPROVON, TË DO

Kur Allahu e sprovon një njeri, vetëm se e ka dashur.. Sprovat janë dy llojesh: 1. Sprovë për frenim apo përmbajtje. 2. Sprovë për ngritje. Nëse njeriu është mëkatar, i dhënë pas dynjasë dhe i shkujdesur nga Zoti i tij, Allahu e sprovon me qëllim që ta frenojë nga mëkatimi dhe ia rikujton se ka Zot që duhet të adhurohet. Nëse i sprovuari është besimtar dhe i devotshëm ndaj Zotit të tij, vetëm se është sprovuar për t’iu larë gjynahet dhe për t’iu rritur gradat e tij. Dy llojet e…

Read More