Wednesday, August 22Informohu

Author: vizioni.info

Katër vese të popullit të Lutit që janë prezente tek rinia e sotme!

Katër vese të popullit të Lutit që janë prezente tek rinia e sotme!

Islam
Ata kishin shumë vese por katër prej tyre që i posedon sot shumica e rinisë janë edhe këto:1. Fishkëllimat Populli i Lutit, alejhi selam (që ishin homoseksualë) kur donin të bënin filliqësi mes vete e thirrnin njëri tjetrin duke fishkëlluar me gojë. Sot të rinjt tanë e thirrin njëri tjetrin me fishkëllimë.2. Qëndrimi nëpër rrugë Pejgamberi, sal-lAllahu alejhi ve sel-lem, i kishte ndaluar shokët e tij që të qëndronin rrugëve. Por nëse patjetër duhej ta bënin këtë gjë dhe nëse kishin ndonjë arsye serioze atëherë kërkoi nga ta që t`ia jepnin hakun rrugës. Haku i rrugës është ulja e shikimit, kthimi i selamit dhe ndeja në skaj të rrugës duke mos ju penguar kalimtarëve.Rinia e sodit i mbushë rrugët, ka shumë të tillë që qëndrojnë ulur nëpër rrugë duke pirë kafe para lokaleve. Të tjerët mbësht
Disa gjera qe duhet ti dime rreth Bajramit

Disa gjera qe duhet ti dime rreth Bajramit

Islam
Zbukurimi në ditën e Bajramit Përcillet nga Ibn Umer se Umeri – Allahu qoftë i kënaqur me të dy – mori në treg një rrobe mëndafshi dhe ia tregoi Profetit alejhi selam duke i thënë: ‘ O i Dërguari i Allahut, blije këtë që të zbukurohesh me të për festat dhe pritjet e delegacioneve!’ Profeti alejhi selam i tha: ‘ Vërtet që këtë e veshin ata që skanë pjesë në Botën tjetër.” Buhariu, Muslimi e te tjere. Kanë thënë dijetarët se Profeti alejhi selam e miratoi fjalën e Umerit për veshjen e rrobave më të mira në ditët e festave, por nuk e pranoi atë rrobe, sepse ajo ishte nga mëndafshi dhe ai është i ndaluar për meshkujt. Ibn Kajim në librin e tij “ Zad el mead” thotë se Profeti aljehi selam për festat dhe ditën e xhuma vishte rrobat më të bukura. Me çfarë e fillonte Profeti alejhi selam cere
THERRJA E KURBANIT PËR BASHKËSHORTIN E VDEKUR

THERRJA E KURBANIT PËR BASHKËSHORTIN E VDEKUR

Islam
THERRJA E KURBANIT PËR BASHKËSHORTIN E VDEKUR Pyetja: Eselamu alejkum! Një motër e imja dëshiron që t’i therrrë një kurban bashkëshortit të saj të vdekur. A i lejohet asaj një gjë e tillë? Përgjigje: I nderuar, në rastin konkret lejohet për motrën tuaj që t’i therrë kurban bashkëshortit të saj të ndjerë, por duhet ditur se ky kurban nuk është obligativ, pra nuk ka dispozitën e vaxhibit vetëm nëse për të ka lënë testament (porosi) dhe pasuri, atëherë therrja e kurbanit për të vdekurin është obligim. Mirëpo, nëse ajo dëshiron që t’i dhurojë një dhuratë ish-bashkëshortit të saj, përmes therrjes së kurbanit, lejohet dhe nuk mendojmë se kandonjë problem. Allahu e di më së miri!☝️☝️
Njihuni me katër gjallesat më helmuese në botë…

Njihuni me katër gjallesat më helmuese në botë…

Islam
Science Insider ka lëshuar një video ku paraqet katër prej kafshëve më helmuese në botë dhe ku që të katra gjenden në Australi. Në studim u morr parasysh fuqia e helmit, doza që hyn në trupin e njeriut dhe shkalla e shpërndarjes.E nisim që nga e katërta: është një merimangë. Dhe mendoni se ka më shumë se 40.000 merimangat në Tokë dhe shumica janë toksike, por vetëm disa prej tyre paraqesin kërcënim për jetën njerëzore.Më e keqja mes tyre është merimanga e Sidnejit (Atrax robustus). Helmi i tij është 60 herë më i fortë se cianidi dhe nëse të pickon ju mund të vdisni brenda një ose dy orësh. Helmon sulmon sistemin nervor që mbingarkohet dhe në fund shuhet. if (!window.ANConfig) window.ANConfig = { defaults: [], configs: [] }; var gjid = Math.floor(Ma
A është therrja e kurbanit obligim dhe cilat janë rregullat e tij?

A është therrja e kurbanit obligim dhe cilat janë rregullat e tij?

Islam
Pyetje: Selam alejkum hoxhe i nderuar. A eshte therrja e kurbanit per kurban bajram vaxhib dhe nese po cilat jane rregullat dhe kushtet? Përgjigje: Alejkumselam. Falenderimi i takon Allahut (azzevexhel), ndërsa salavatet dhe selamet qofshin mbi të Dërguarin tonë Muhamedin (salallahu alejhiveselem), mbi familjen e tij të pastër, mbi shokët e tij besnik, si dhe mbi të gjithë ata që e pasuan dhe e pasojnë rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit. Së pari: Në lidhje me therrjen e kurbanit, dijetarët kanë mendime të ndryshme. Disa prej dijetarëve janë të mendimit se therrja e kurbanit është obligim për atë që ka mundësi dhe ky është mendimi i Imam Euzait, Ebu Hanifes, Lejthit dhe disa dijetarëve të medhhebit Malikij. Ndërsa shumica e dijetarëve janë të mendimit se therrja e kurbanit është sunet
Ka vdekur shkrimtari Kuvajtian, Abdullah Xharullah.

Ka vdekur shkrimtari Kuvajtian, Abdullah Xharullah.

Islam
- Ka vdekur shkrimtari Kuvajtian, Abdullah Xharullah. Ai është autor i artikullit:Kur të vdes, nuk do të shqetësohem! As nuk do te kujdesem për trupin tim. Vëllezërit e mi musliman, do të kryejnë detyrën: 1.Do të largojnë rrobat e mia. 2.Do të lajnë trupin tim. 3.Do ta mbështjellin atë me qefin. 4.Do t‘më nxjerrin nga shtëpia. 5.Do t‘më dërgojnë te shpia ime e re (varri). 6.Do të vijnë shumë njerëz për varrimin tim, disa prej tyre do të lënë punët dhe terminet e tyre, për shkak të varrimi tim. Shumë prej tyre nuk kan menduar fare t‘më këshillojnë ndonjë ditë.... 7. Gjërat që i posedoja do të largohen: - Çelësat e mia - Librat e mia - Çanta ime - Këpucët e mia - Rrobat e mia etj. Po në qoftëse familja ime është e kujdesshme, do t‘i japë ato sadakë, që do t‘më sjellin dobi.Të j
Pse ende nuk mundem të gjejë fatin e jetës?

Pse ende nuk mundem të gjejë fatin e jetës?

Islam
Pyetje: Pse ende nuk mundem me gjete fatin e jetes? Jam 30 vjeqare, kurr nuk kam pase te dashur, sapo takoj dikend pi kafe, cdo gje eshte ok, mbas nje kohe te shkurt mbesim si shoke ose largohen pa asnje arsyetim, nuk e di pse.. te lutem me ndihmo, jam e merzitur shume per kete. Faliminderit per mirekuptim.Përgjigje: Falenderimi i takon Allahut (azzevexhel), ndërsa salavatet dhe selamet qofshin mbi të Dërguarin tonë Muhamedin (salallahualejhiveselem), mbi familjen e tij të pastër, mbi shokët e tij besnik, si dhe mbi të gjithë ata që e pasuan dhe e pasojnë rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit.Së pari: Duhet të keni parasyshë se çdo lidhje dhe takim ndërmjet mashkullit dhe femrës së huaj është i ndaluar në Islam dhe nuk ka dobi dhe mirësi prej takimeve që Allahu është i hidhëruar në to. Nuk
Si të veprojë ai që ka parë endërr te keqe?

Si të veprojë ai që ka parë endërr te keqe?

Islam
SI TË VEPROJË AI QË KA PARË ËNDËRR TË KEQE? Muhamedi, alejhis-selam, na ka mësuar se si të veprojmë nëse shohim ëndërr të keqe: 1. Të pështyjë lehtë në anën e majtë tre herë; 2. Të kërkojë mbrojtje nga Allahu nga sherri i shejtanit tre herë: “Eudhu bilahi mine shejtanirraxhim”; 3. Të kërkojë mbrojtje nga Allahu prej të keqes që është parë në ëndërr; 4. Ta ndërrojë krahu në të cilin ka qene duke fjetur; 5. Të mos i tregoj askujt për ëndrrën e keqe; 6. Të ngrihet të falë namaz.Përktheu: Hoxhë Valdet Kamberi
9 lutje profetike për ankthin dhe stresin

9 lutje profetike për ankthin dhe stresin

Islam
Më poshtë do të lexoni disa lutje që mund t’i bëni kur përjetoni stres dhe ankth. Ato janë një mënyrë për të davaritur frikën, për të kërkuar falje tek Allahu, por gjithashtu edhe ndihmën, mbështetjen dhe udhëzimin e tij. Këto janë fjalët e Profetit a.s, prandaj kushdo që i bën këto lutje në gjendje nevoje, Allahu do t’i përgjigjet lutjes së tij të sinqertë. Qofshin ato të dobishme për të gjithë ne, sepse në jetën e besimtarit ka gjithmonë nevojë për mbrojtje, udhëzim dhe mëshirë nga Allahut. Ata që i kthehen Allahut sinqerisht duke u përgjëruar për ndihmën e tij, duhet të dinë që në të vërtetë Allahu është pranë shërbëtorit të tij, sepse:“Kur Allahu dëshiron ta pastrojë dhe lartësojë dikë, e sprovon atë me vështirësi”.Një këshillë e përgjithshme nga Profeti Muhamed a.s kur jeni të stresu