10 Gjëra Që Nuk I Dini Për Sistemin Imunitar

Sistemi imunitar na mbron nga viruset, bakteriet dhe parazitët, si dhe nga vetë qelizat tona, të ndryshuara nga sëmundje si kanceri. Gjatë periudhës së gripit sistemi imunitar thirret dhe shpesh në mënyrë të padrejtë si i dobët, ai është në mesin e një beteje simptoma e të cilit është temperatura. Ja disa nga faktet që shpesh janë befasuese rreth tij. Është i shpërndarë në të gjithë organizmin. Rrjeti i mbikqyrjes së sistemit imunitar përfshin një seri organesh për prodhimin e qelizave të bardha duke filluar që nga shpretka, palca kockore,…

Read More

10 Fakte Rreth Tokës – Planetin E Tretë Nga Dielli

Ndryshe nga shumica e planeteve, duhet të jeni jashtëzakonisht te njohur me këtë; Tokë. Pavarësisht nga sa mendoni se dini për Tokën, mendoj se të gjithë mund të pajtohen që Toka është planeti “më i madh” i njohur në të gjithë Universin. Jo vetëm që është planeti ynë, por edhe planeti i vetme për të strehuar jetën. E pra, ka një ton të gjërave të tjera që e bëjnë Tokën planetin më të mirë, këtu është lista jonë e 10 fakteve rreth Tokës. Fakte rreth Tokës # 1: Toka po…

Read More

Saturni Është Ndoshta Më I Njohur Nga Sistemi I Unazave Të Mahnitshme Koncentrike…!

I vendosur rreth 1.43 miliard km nga dielli, Saturni është planeti i gjashtë me distanc nga dielli dhe planeti i dytë më i madh sipas madhësisë dhe masës në sistemin diellor. Saturni është ndoshta më i njohur nga sistemi i unazave të mahnitshme koncentrike. Megjithëse secili nga katër planetet gjigande ka sisteme unazore, asnjë prej tyre nuk mund të krahasohet me Saturnin. Saturn orbitohet nga shumë unaza të ndryshme, secila e përbërë nga grimcat e akullit dhe shkëmbinjve. Teori, Mosha e saktë dhe origjina e unazave mbetet edhe sot e…

Read More

Toka Dikur Ka Lëvizur Shumë Më Shpejt, Ndoshta Për Vetëm 2 Deri Në 3 Orë Për Të Përfunduar Një Ditë.

Toka aktualisht bën afër 24 orë për të përfunduar nje ditë të saj – domethënë një rotacion në aksin e planetit. Sidoqoftë, Toka dikur ka lëvizur shumë më shpejt, ndoshta për vetëm 2 deri në 3 orë për të përfunduar një ditë. Pikat gravitacionale të diellit dhe të hënës ndihmuan në ngadalësimin e rrotullimit të Tokës gjatë miliarda viteve duke e bërë që toka të arri në shpejtësinë e tanishme, një efekt i njohur si frenimi i baticës. Rrotullimi i Tokës vazhdon të ngadalësohet, ndërsa dita e planetit rritet me…

Read More