Ambasada britanike jep një shembull të mirë të ruajtjes së ambientit në Kosovë

Ambasada Britanike në Kosovë ka bërë të ditur se Ministria e Punëve të Jashtme e Britanisë është duke zëvendësuar veturat zyrtare me vetura elektrike ose hibride.

Kjo në kuadër të përpjekjes më të gjerë për të zvogëluar emetimin e karbonit në ajër dhe të bëhen “shërbimi më i gjelbër diplomatik në botë”.

Një veprim të tillë, e ka nisur edhe përfaqësia diplomatike në Prishtinë.

“Ambasada Britanike në Prishtinë tashmë ka larguar nga përdorimi afër 80% të plastikave për një përdorim, dhe po punojmë me partnerët tanë zbatues për të zvogëluar plastikën për një përdorim në projektet e financuara nga Ministria e Punëve të Jashtme”, thuhet në njoftimin e Ambasadës britanike.

Gazetari

Read Previous

Walker: Jam kritik ndaj klasës politike të Kosovës, por më shumë kritik ndaj bashkësisë ndërkombëtare

Read Next

Haradinaj për masakrën në Reçak: Armiku nuk i kurseu pleqtë, gratë e as fëmijët