Ambasada Amerikane renditi Jahjagën në mesin e atyre që ndryshuan botën për të mirë, ja çfarë thotë ajo

Ish-presidentja e Kosovës, Atifete Jahjaga tha se është nder dhe privilegj i jashtëzakonshëm renditja që iu bë nga Ambasada e Amerikës në Kosovë në mesin e drejtuesve të tjera shtetërore si Elanor Roosevelt.

Ajo tha se është privilegj të renditesh në mesin e atyre që ndryshuan botën për të mirë dhe hapën rrugën që njerëzit të gëzojnë të drejta të barabarta

Ndryshe nga Ambasada e Amerikës u tha se Jahajga është gruaja e parë Presidente e Kosovës e cila foli për rëndësinë e pjesëmarrjes së grave dhe sfidoi mentalitetin patriarkal në politikë si dhe ndjeki kauzën e saj për të mbijetuarit e dhunës seksuale gjatë luftës.

Fitore H

Read Previous

Ahmeti: Jo parkimit të veturave në gjelbërim, kjo do të procedohet edhe në polici për kundërvajtje

Read Next

Vaksina për COVID-19 e firmës amerikane funksionoi te majmunët – u mundësoi atyre të ‘pastrojnë’ shpejt infeksionin nga mushkëritë e tyre