A E NJIHNI KËTË NJERI?!

A e njihni këtë njeri?Ndoshta jo, për arsye se ai nuk është nga yjet e kanaleve satelitore dhe nuk është nga hulumtuesit e karrigeve të parlamenteve dhe nuk ka ushtri që të merr pushtete.Disa nga të arriturat e tij:E pranuan Islamin në dorën e tij me shumë se 7 milion njerëz në Afrikë pasi që kaloi 29 vite duke e përhapur Islamin në kontinentin e zi.Ndërtoi rreth 5700 xhami, përkujdeset për 15000 jetimë dhe i hapi përafërsisht 9500 bunar. I themeloi 860 shkolla, 4 universitete dhe 204 qendra islame.Numra mahnitëse, a nuk është ashtu!!!!Ky njeri është Dr. Abdurrahman es-Sumejt nga Kuvajti.Kur ndërroi jetë Stiv Xhobs (Steve Jobs) një nga themeluesit dhe drejtori i firmës Apple, nuk la njeri pa komentuar dhe nuk la njeri i cili nuk hulumtoi në Gogle rreth historisë së tij dhe të arriturave të tij dhe të gjithë folën për kontributin e tij që ia dha civilizimit.Kurse ne sot dëgjojmë për një njeri nga të rrallët e kësaj kohe dhe është e drejta e tij mbi ne ta njohim jetën e tij dhe të arriturat e tij.Me të vërtet historia e tij është e mrekullueshme dhe ai që e dëgjon mbetet i habitur dhe gojëhapur dhe e bën ta pyet vetveten, se:Ne, çfarë kontributi dhamë për këtë fe të Allahut?Kush do ta përhap nga ne historinë e këtij njeriut në çdo vend?!Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Gazetari

Read Previous

Dashuri e vërtetë!

Read Next

Shtate llojet e gjumit!