4 Shenjat e hershme paralajmëruese të diabetit që shumica e profesionistëve mjekësorë as që i dine!

Diabeti ka një ndikim të madh në cilësinë e jetës tuaj dhe ju duhet te adoptoni një mënyrë jetese të re në mënyrë që ta mbani atë në linje. Sidoqoftë, njohja e simptomave të habitshme në vijim mund t’ju ndihmojë të shmangni diabetin dhe të gjitha ndërlikimet që vijnë me të. Lekure e thate Duke pasur parasysh faktin se diabeti ndikon në qarkullimin e gjakut, ka shumë të ngjarë që të keni lëkurë të thatë. Në rast se kremrat dhe hidratuesit nuk ju ndihmojnë, konsultohuni me mjekun tuaj dhe kontrolloni nivelet e sheqerit. Lëkura juaj po ndryshon, për keq Ndërsa rritemi, lëkura plaket. Megjithatë, ndryshimet si njolla të errëta në lëkurë, sidomos në bërryla, nyje dhe prapa qafës, mund të jenë një shenjë e diabetit.
Humbja e peshës ose trajtimi i zonës me vaj të paracaktuar nga dermatologu mund të zgjidhë këto çështje.Dëgjimi juaj po ndryshon Edhe pse plakja është zakonisht shkaku i këtyre ndryshimeve, diabeti mund të ndikojë edhe në dëgjimin tuaj. Sipas një studimi të bërë nga Institutet Kombëtare të Shëndetit, humbja e dëgjimit mund të shkaktohet nga diabeti. Gjendja e njohur si para diabetit karakterizohet nga nivelet e sheqerit të cilat janë më të larta se normale, por nën atë që do të konsiderohet diabetik dhe është e lidhur me rritjen prej 30% të humbjes së dëgjimit.

Gazetari

Read Previous

Duaja kur jemi të mërzitur dhe të pikëlluar.

Read Next

Mos flej para se ti drejtohesh Krijuesit me këto tri lutje!