Efekti i informacionit

Të shkruash shkrime shkencore nga më të ndryshmet, të ndërthurësh tema që ndërlidhen me aktualen nuk është gjë e lehtë por kur njeru shikon me sytë e shpirtit atëher gjithqka ndryshon dhe behëhet me e bukur më sfiduse dhe më e mirë në gjdo aspekt sepse ti jep një mendim, një ide që shtyn të tjerët në vetëdisim për gjera të ndyshme që njeru has gjat jetës. Them kështu pasi që në momentin që individi lexon një shkrim i cili është i shtjelluar ne menyrë te pergjithshme, të thjeshtë dhe sa më shumë i kuptueshëm(kjart) automatikisht ky individ gjenë dicka që i ndihmon më tutje të shfleton edhe në libra edhe në internet pra kjo është një gjë e mirë sepse merr informacionin që i nevoitet pvarsisht qfar profesioni ka cfar bën apo kush është. Duke marr parasysh jetën në Kosovë e cila ka një sistem qeverisës tash e shumë vite jo të mirë kjo ndikon edhe ne psikologjin e njerut, sidomos te ata/ato qe janë të pa punësuar. Papunsia shkakton stres, agresivitet, vuajtje, dhimbje fizike, ndyshim humori dhe mos besim. Këto faktor janë jashtëzakonisht të rrezikshëm për shëndetin e njeriut deri në masën ku dhe mund të përfundojnë me fatalitet pasi që nga kriza te tilla njeriu mund të përdorë pa vetëdije të plotë alkol, ose qetësues në mënyrë të pa kontrolluar dhe me e keqja është se mund ta dëmtoj edhe tjetrin si në familje, shoqëri e te tjera. Në raste te tilla gjëja më e mirë dhe këshilluese është që ne fillim te shkohet dhe të bëhet kontrolla te psikologu apo neuropsikiatri nvaret se në cfar gjendje mendore të jesh para se te zmadhohet situata e rendë psiqike. Edhe kur frika kaplon njerun si nga e panjohura si nga mënyra e jetesës që bën qoft nga imponimi i mundësive që shteti ofron, qoft nga vet vetja, unë besoj se gjithmonë ka një mundësi tjetër pra për secilin fund ka një fillim të ri.

Albina Hyseni

Studiuar Administratën Publike Mardhënjet Ndëkombëtare dhe Studimet Evropiane Njohuri te gjera Psikologjike Teknike Farmaceotike

Gazetari

Read Previous

Barcelona fillon negociatat për transferin e Rodrigos

Read Next

Veseli i kërkon ministrit të Financave të dyfishojë buxhetin për Ushtrinë dhe Policinë