13 mënyra si ta evitoni stresin pa pirë cigare

Nëse dëshironi t’i ikni stresit mos i evitoni këto mënyra Niveli i lartë i stresit është një nga shkaktarët kryesorë të përkeqësimit të shëndetit. Nëse jeni duhanpirës, mund të mendoni se një cigare mund t’ju ndihmojë për të lehtësuar problemin, por në fakt e keni gabim. Në të vërtetë, është vërtetuar se pirja e duhanit krijon më shumë stres sesa e lehtëson atë. Një studim i vitit 2010 nga Shkolla e Mjekësisë dhe Stomatologjisë në Britani, zbuloi se duhanpirësit përjetojnë nivele më të larta tensioni dhe stresi gjatë pushimeve që bëjnë për të ndezur një cigare. Më poshtë do të mësoni se si të evitoni stresin pa ndezur cigaren:
Merrni frymë thellë
Bëni ushtrime
Dëgjoni muzikë
Hani një vakt të shijshëm
Qëndroni larg teknologjisë dhe rrjeteve sociale
Luani ndonjë sport
Ecni më shumë
Vizitoni dikë
Mbani një qen në shtëpi
Meditoni
Vallëzoni
Shkruani mendimet që ju shqetësojnë.