Në këtë shtet është popullsia më e plakur

Itali, popullsia më e plakur në Europë

Popullsia italiane është me moshën më të vjetër në Bashkimin Evropian, me afro një në pesë italianë mbi 65 vjeç, sipas raportit 2006 të Institutit Kombëtar të Statistikave (Istat) i botuar dje.

Treguesi që mat plakjen e popullsisë- raporti mes atyre që janë mbi 65 vjeç dhe atyre më poshtë se 15 vjeç- është rritur akoma më shumë për vitin 2005, duke kaluar nga 137,8-140,4, dhe duke qenë më i larti në Bashkimin Evropian, nënvizon Istati