Fotot e reja drithëruese tregojnë krijesat aliene në thellësi të oqeanit

Anija kërkimore Falkor ka përfunduar kohët e fundit një mision trejavor jashtë brigjeve të Kosta Rikës, gjatë së cilës mblodhi të dhëna, zbuloi lloje të reja dhe mori fotografi më të pabesueshme të jetës në oqean.

Falkor është një anije kërkimore oqeanografike e drejtuar nga Instituti i Oqeanit Schmidt që vendos automjetet e distancuara (ROVs). Misioni i parë i vitit 2019, i udhëhequr nga Erik Cordes në Universitetin e Tempullit, eksploroi një zinxhir të rritjeve të detit në Oqeanin Paqësor ndërmjet Ishujve të Kocos dhe Kosta Rikës dhe mblodhi mostra me SuBastian ROV.

Ekipi zbuloi katër lloje të reja të koraleve dhe gjashtë kafshëve të reja, sipas një njoftimi për shtyp. Kafshët që jetojnë në këtë botë të thellë dhe të huaj mbështetet në kullimin e kimikateve si metani në ujërat e detit nga kati i oqeanit. Shkencëtarët morën një qasje holistike për hulumtimin, duke studiuar marrëdhëniet midis specieve të ndryshme në vendbanim, nga peshqit deri në mikrobet.

Por ata gjithashtu vendosën të studionin ndikimin njerëzor në mjedis; në të vërtetë, gjetën plehra dy milje nën sipërfaqen e oqeanit. Ata shpresojnë që përfundimisht të kuptojnë efektet e ngrohjes së oqeanit dhe deoxygenation në këto komunitete të detit të thellë.

Dhe, natyrisht, ata morën shumë fotografi të mahnitshme.

Fundi i oqeanit është një vend i tmerrshëm.