Thënie për miqësinë

– Ndërpreva miqësinë time me dy persona. Me njërin, sepse kurrë nuk më foli për veten e tij. Dhe me tjetërin, sepse kurrë nuk më foli për veten time.

– Pak njerëz kanë në natyrë këtë: të nderojnë pa zili mikun e tyre të lumtur.


– 
Dashuria pyet miqësinë: “çfarë po bën atje?”
Miqësia i përgjigjet: “bëj të qeshin ata që ti i bën të qajnë.”


– Dy gjëra duhet të ketë frikë dikush: zilinë e miqve të tij dhe urrejtjen e armiqve të tij.
– Pasqyra është shoku im më i mirë, sepse kur qaj para saj, nuk gëzohet.
– Miqtë e vërtetë qajnë kur ti ikën, miqtë falso ikin kur ti qan.

– Ka pak miq të vërtetë. Kërkesa është shumë e ulët.


– 
I mërzitur nga miqtë e mi të Damaskut i’u drejtova shkretëtirës, pranë Jeruzalemit, për të kërkuar shoqërinë e kafshëve.

– 
Miqësia nënkupton ndarjen e ideve, mendimeve, nevojave, ndjenjave, ëndrrave, vlerave, kohës, objekteve.

– 
Armiku që zbulon gabimet tuaja, është më i dobishëm se miku që i fsheh ato.– Ishin miq, por ata pushuan së qeni, dhe në të njëjtën kohë e ndërprenë miqësinë e tyre, sepse njëri besonte se ishin para-njohur si shumë, tjetri sepse besonte se ishin njohur si shumë, të dy ishin mashtruar! – sepse asnjëri prej tyre nuk e njihte mjaftueshëm veten. F. Nietszche


– Njeriu i dijes nuk duhet të dojë vetëm armiqtë e tij, por edhe të jetë në gjendje të urrejë miqtë e tij. F. Nietszche


– Dashuria zhvesh trupat. Miqësia zhvesh karakteret.


– Për të gjetur një mik, duhet të mbyllësh njërin sy. Për të mbajtur atë, duhet të mbyllësh të dy sytë.


– 
Asnjëherë mos flisni keq për veten. Miqtë tuaj mund ta mbulojnë plotësisht këtë çështje.

– 
Mos bëni miq ata që ju bëjnë të ndiheni rehat, por ata që do t’ju detyrojnë të rrisni nivelin tuaj.
– Nëse bëhesh mik me veten, nuk do të jesh kurrë i vetmuar.

– Një miqësi që ngjan me dashurin, është e ngrohtë. Një dashuri që ngjan me miqësinë, është e qëndrueshme.


– Miqësia është një marrëveshje, ku marrim përsipër të shkëmbejmë favore të vogla me të mëdha.


– Miku që fsheh difektet tona, është më pak i dobishëm se armiku që na akuzon.


– Miqësia është marveshja e dy njerëzve për të mos përparuar lidhjen e tyre deri në thellësi, por të qëndrojnë në sipërfaqe.


– Është e rëndësishme për miqtë tanë të besojnë se jemi plotësisht të sinqertë me ta, dhe është e rëndësishme për miqësinë tonë të mos jemi.


– 
Nëse i lejoni armiqtë tuaj – apo miqtë tuaj – të besojnë se jeni të barabartë dhe të njëjtë, atëherë ata menjëherë do të mendojnë se janë më superiorë ndaj jush.

– Mendoj se nuk keni shumë miq. As unë. Nuk u besoj atyre që thonë se kanë shumë miq, është një shenjë e sigurt se ata nuk njohin asnjë në të vërtetë.


– Nuk do të kishte kurrë miq të vërtetë, ai që ka frikë të bëjë armiq.


– 
Kur ju jeni në pozicion të vështirë dhe ndjeni nevojën për mbështetje, kush qëndron pranë jush? Kush  kushton kohë dhe energji për ju? 
Këta njerëz janë miqtë tuaj të vërtetë. Së bashku në gëzim dhe keqardhje, në të lehtë dhe të vështirë.– Kush qëndron besnik ndaj atij që braktis veten e tij.


– Miqësia e bazuar në biznes është më e mirë se biznesi i bazuar në miqësi.


– Nuk bëjmë më miq në moshë të vjetër. Pra, çdo humbje është e pariparueshme.


– Një miqësi është e humbur kur duhet të mendojë mbrojtjen.


– Zbuloni se kush janë miqtë tuaj të vërtetë, kur përfshihesh në një skandal.


– 
Nëse nuk mund ta ngarkosh peshën e dikujt tjetër, mos u largo. Mundohuni ta lehtësoni.
– Nëse nuk mund të thuash diçka të mirë për dikë, më mirë të mos thuash asgjë.
– Nuk do të ketë kurrë miq të vërtetë ai që ka frikë të bëjë armiq.

– Është më e lehtë të falësh një armik, se sa të falësh një mik.


– Nëse zbuloni ndonjë arsye pse ju dhe dikush tjetër jeni miq, nuk jeni miq.


– Nuk mendoj se bëni miq ata më të mirët, por ata që arritën të parët.


– Kam mësuar se nuk duhet të besoj gjykimin e miqve të mirë.


– Asnjëherë mos bëni miq njerëz nga shtresa më e lartë ose më e ulët se sa tuajat. Miqësi të tilla kurrë nuk do të të bëjnë të lumtur.


– Zgjidhni armiqtë tuaj. Por lerëni miqtë të të zgjedhin.


– Një mik i vërtetë nuk hyn kurrë në rrugën tuaj, veçse, nëse shkoni për poshtë.


– Të jesh i vërtetë në punën tuaj, në fjalën tuaj, dhe për mikun tuaj.


– Një mik gjithmonë do, por ai që do nuk është gjithmonë mik.


– Heshtja e bën bisedën reale midis miqve. Ajo që ka rëndësi nuk është të flasësh, por të mos kesh nevojë për të folur.


– Nëse jeni duke kërkuar për një mik, do të zbuloni se është e vështirë për të gjetur. Nëse je i gatshëm të jesh mik, do t’i gjeni ata kudo.


– Dy njerëz nuk mund të jenë miq për shumë kohë, në qoftë se ata nuk mund të falim njëri-tjetrit për gabimet e tyre të vogla.


– Çdokush që ka përjetuar një dashuri të madhe, nuk i jep rëndësi miqësisë.


– Mik i vërtetë është ai i cili parashikon dështimet tuaja, dhe përballon sukseset tuaja.


– Asnjë njeri nuk është i dështuar, kur ka miq.


– Një në dy raste, pra, një mik i cili martohet është një mik i humbur.


– Miqësia e vërtetë nuk duhet të fshehi kurrë atë që mendon.


– Jam ende mik me të gjithë ish-ët e mi, përveç burrit tim. Cher


– Miqësia lind, kur një njeri i thotë tjetrit: “Çfarë, dhe ti? Mendova se isha i vetmi”!– Është miku im ai që flet mirë për mua pas shpinës sime.


– Mos bëni miq ata që j’u bëjnë të ndjeheni mirë, por ata që të detyrojnë të rrisësh nivelin tuaj.


– Mik i vërtetë është ai që të afrohet kur gjithë të tjerët të largohen.


– Nëse bëhesh mik me veten tënde, nuk do të jesh kurrë vetëm.


– Një trëndafil i vetëm mund të jetë kopshti im … një mik i vetëm, bota ime.


– Të ecësh me një mik në errësirë, është më mirë se sa të ecësh i vetëm në dritë.


– Mirësjellja bën miq, ndershmëria lind urrejtjen.


– Nuk mendoj se bëni miq ata që janë më të mirët, por ato që u shfaqën të parët. 

– Vlerësoj mikun i cili gjen kohë për mua në axhendën e tij, por bazohem në miku i cili për mua nuk këshillohet me axhendën e tij.


– Ka shumë më tepër dashuri në miqësi sesa miqësi në dashuri.