Shkencëtarët besojnë se kanë zbuluar një Univers paralel

Shkencëtarët besojnë se mund të kenë kapur një “paraqitje” të shkurtër të një universi paralel që bombardon kundër universit tone.

Kanë parë lëkundje në sinjale në pikat më të largëta të universit që sugjerojnë se pëlhura e universit tonë është ndërprerë nga një tjetër univers tepër i ndryshëm. Analiza e tyre mund të jetë dëshmi për teorinë e multiversit.

Sipas studiuesve: “Dr Ranga-Ram Chary i cili e analizoje zhurmën dhe sinjalet e mbetura në sfondin e mikrovalëve kozmike të mbetur nga Big Bang dhe gjeti një numër të spoteve të ndritshme të shpërndara të cilat ai beson se mund të jenë sinjale të një univers tjetër i cili ka goditur universin tone miliarda vjet më parë “.

Të paktën kjo është pika në të cilen hulumtuesit kane arritur pas hulumtimeve të bëra. Sipas disa teorive kozmologjike, “konfliktet” e universeve paralele duhet të jenë të verteta. Teori e cila thote se universi ynë është si një fluskë midis shumë fluskave të tjera.

Sapo një univers fillon me vendosjen e një lloji të madh, ajo kurrë nuk ndalon të zgjerohet. Kjo vlen për të gjitha universet. Pra, ka kuptim që ata do të përplaseshin periodikisht në njëri-tjetrin.

Ata janë të gjithë të ngjarë në një rresht, thonë studiuesit, vibruese, kërcim rreth, dhe fërkim deri në njëri-tjetrin.

Dr. Chary beson se sinjali që ai ka marrë tregon se ky univers tjetër është jashtëzakonisht i ndryshëm nga ai ynë.

Ai thotë se mund të ketë një raport të grimcave subatomike të quajtur fotot dhe barionet që janë rreth 10 herë më të mëdha se në universin tonë.

Dr. Chary shpjegon, “Rregullimi i hollë i parametrave në universin e hershëm të kërkuar për të riprodhuar universin tonë të sotëm sugjeron që universi ynë mund të jetë thjesht një rajon brenda një super-rajoni përjetësisht të fryrë.

Shumë rajone të tjera përtej universit tonë të vëzhguar, duhet të ekzistojnë ne çdo rajon të tillë, të qeverisura nga një sërë parametrash fizike të ndryshme nga ato që kemi matur në universin tonë “.

Duhet të bëhen më shumë kërkime, por kjo mund të jetë fillimi i disa zbulimeve shumë interesante.