Pse Toka quhet planeti blu dhe sa për qind të Tokës zë uji

Pse Toka quhet planeti blu? Për shkak se 70% e sipërfaqes së Tokës është e mbuluar tërësisht me ujë.

Nga 70% e ujit që mbulon Tokën vetëm 3% e saj është e freskët, 97% e saj është uji i kripur.

Nga kjo 3% më shumë se 2% qëndron në akull dhe akullnaja, që do të thotë më pak se 1% është në liqene dhe lumenj.

Sa për qind të Tokës zë uji?

Rreth 70 për qind. Nga 70% e ujit që mbulon Tokën vetëm 3% e saj është e freskët, 97% e saj është uji i kripur.

Oqeanet përbëjnë dy të tretat e sipërfaqes së Tokës, gjë që do të thotë se kur asteroidi i radhës të godasë Tokën, ajo do të spërkatë hapësirën.