Shubkina, Fotografe dhe ilustruse e fotografis

Polina Shubkina (MFA Photography, SCAD) është një fotografe ruso-rumune dhe redaktore e revistës Urbanautica. Shubkina fokusohet në intervistimin krijusve te dokumentarëve dhe fotografëve të arteve të bukura, edukatorëve të artit, shkencëtarëve dhe filozofëve.

Midis 2011 dhe 2017 Shubkina shfaqi punën e saj në ekspozita solo dhe grupore në SHBA, Hong Kong, Francë, Rumani dhe Rusi. Gjatë shtatë viteve të fundit të hulumtimeve të saj artistik, Shubkina ka të bëjë me eksplorimin vizual të shteteve dhe shoqatave psikologjike (“Insomnia”, “Studimet e Ngjyrave”, “Delirium Tremens”).

Polina është specializuar në fotografinë në natyr dhe studio, aktualisht ajo vepron dhe jeton në Pragë (Republiken Çeke). Për komisionet private dhe bashkëpunimet (portrete, projekte të veçanta, drejtime arti dhe konsultime),
ju mund ta kontaktoni atë duke lënë mesazhin tuaj në website e saj më poshte >KLIKO KETU<

“Kam pasur një pushim të gjatë nga vizatimi dhe piktura. Kohët e fundit unë kam qenë duke krijuar disa ilustrime për privat dhe disa nga ta më kritikonin se kurrë nuk kam publikuar kurrë punën time në rrjetet sociale. Mendoje se është më mirë të mos publikohet gjithçka në një vend, të veçosh punën tënde komerciale nga ato personale, dhe sidomos të mos fusësh fotografinë së bashku me ilustrimin”. Eshte shprehur Paulina Shubkina/Vizioni.info/