Pranvera Hyseni, i drejtohet NASA’s me një pytje shkencore (video)

Astronomy Outreach of Kosovo dje ka qenë pjesë e një konference për media e realizuar nga NASA në qendrën Kennedy Space Center në Florida. P pati rastin të parashtroi një pytje rreth sondës hapësinore Parker Solar Probe, drejtuar shkencëtarëve dhe inxhinierëve që ishin prezent.

Pytja ishte në lidhje me senzorët që do ta orientojnë këtë sondë hapësinore që do të udhëtoj në Diell, pasi që ata nuk do të jenë plotësisht nën mburojën e nxehtësisë, e cila është e përbërë nga karboni i përforcuar, prandaj meqenëse këta senzorë nuk përbëhen nga materiali i njejtë sikurse mburoja kryesore, atëherë nga çfarë përbëhen ata dhe si do t’i mbijetojnë nxehtësisë dhe rrezatimit diellor!?

Vlene te cekim se Parker Solar Probe do të jetë sonda e parë që do të dërgohet në Diell dhe njëkohësisht do të jetë objekti më i shpejtë ndonjëherë i ndërtuar nga dora e njeriut.

Përgjigje e dha shkencëtarja Dr. Nicky Fox, të cilën mund ta ndiqni në insertin e mëposhtëm

/Vizioni.info/

Vizioni.info Author