Alyssa Carson, 17 vjeçarja, është duke punuar qe të bëhet personi i parë që do të shkelë në sipërfaqen e Marsit

Adoleshentja amerikane që kur ishte tre vjeçe ka punuar që të arri te bëhet personi i parë që shkel në Mars.

Obsesioni i saj me hapsirën filloi që nga momenti që shikonte The Backyardigans. Karikatura bazohet në pesë miq të kafshëve që shkojnë në aventura imagjinare, duke përfshirë një mision në Mars.

“Mendova,” Ky planet i kuq është kaq i ftohtë “, tha Carson për Teen Vogue. “Fillova të shikoj videot e zbarkimeve në Mars. Kam pasur një hartë gjigande të Marsit në dhomën time që e shikoja. Pasataj fillova të marr teleskopë që të mund të shohe hapësirën “.

Nëse gjithçka shkon sipas planit, në vitin 2033, Carson planifikon të jetë në udhëtimin e parë të NASA-s në planetin e kuq, ku do të kalojë dy deri tre vjet duke e kolonizuar Marsin, duke rritur ushqimin, duke kryer eksperimente shkencore dhe duke kërkuar ndonjë shenjë për jetën.

Për t’u përgatitur për misionin, 17-vjeçarja ka pësuar një trajnim intensiv në vitet e fundit. Babai i saj e regjistroi atë në një kamp në Uashington në vitin 2008 dhe ajo e donte aq shumë këtë punë sa që ajo shkoi te të tjerët kampe në Quebec dhe Turqi, duke u bërë personi i parë që mori pjesë në të tre kampet hapësinore të NASA-s.

Ndërsa NASA nuk do të pranojë aplikacione për t’u bërë astronaut derisa një person nuk është mbi moshen 18 vjeç, agjencia po punon me Carson për të siguruar që ëndrra e saj të bëhet realitet, duke e bërë historinë përgjatë rrugës.

vizioni.info Author