Më 24 qershor 1916, Pickford u bë aktorja e parë me kontratë në Hollywood

Aktorja Mary Pickford më 24 qershor të vitit 1916, u bë ylli i parë femër që nënshkruan kontratë milionë dollarëshe në Hollywood.

E lindur në Toronto, Kanada më 1892, e pagëzuar si Gladys Mary Smith, ajo u bë aktore, regjisore dhe skenariste e njohur me emrin ‘e dashura e Amerikës’ në periudhën e filmit pa zë, transmeton KP.

Vdiq më 1979, në Santa Monika, Kaliforni.