10 Fakte Rreth Tokës – Planetin E Tretë Nga Dielli

Ndryshe nga shumica e planeteve, duhet të jeni jashtëzakonisht te njohur me këtë; Tokë.

Pavarësisht nga sa mendoni se dini për Tokën, mendoj se të gjithë mund të pajtohen që Toka është planeti “më i madh” i njohur në të gjithë Universin. Jo vetëm që është planeti ynë, por edhe planeti i vetme për të strehuar jetën. E pra, ka një ton të gjërave të tjera që e bëjnë Tokën planetin më të mirë, këtu është lista jonë e 10 fakteve rreth Tokës.

Fakte rreth Tokës # 1: Toka po ngadalëson.

Toka po ngadalësohet rreth 17 milisekonda çdo 100 vjet. Do ta kemi një orë shtesë pas rreth 140 milionë vitesh.

Faktet rreth Tokës # 2: Vendi më i Ftohtë në Univers: Toka.

Objekti më i ftohtë në hapësirë ​​është në Mjegullën “Boomerang”, qe ka temperaturë 1 gradë Kelvin, e cila është -458 gradë Fahrenheit. Shkencëtarët në MIT ishin në gjendje të marrin temperatura me poshtë nse 1 nano-Kelvin, e cila është një miliard e një shkalle Kelvini.

Fakte rreth Tokës # 3: Toka është aktualisht dy planete.

Bazuar në Hipotezën e Ndikimit Giant, Theia (një planet në Sistemin tonë Diellor) u largu nga orbita e ti dhe u përplas me Tokën, duke u copëtuar të dy planetet së bashku për të formuar një planet (dhe Hënën).

Fakte rreth Tokës # 4: Toka e berberë nga Uji.

Tani dimë shumë vende, madje edhe në sistemin tonë diellor që përmban ujë. Por Toka është vendi i vetëm ku ekziston uji në të tri gjendjet: lëng, akull dhe avull.

Fakte rreth Tokës # 5: Toka është Planeti më i Dendur.

Dendësia e një planeti matet në krahasim me dendësinë e ujit, që është; 1 gram për centimetër kub. Toka ka densitetin më të lartë te të gjithë atyre, me 5.5 gramë për centimetër kub.

Fakte rreth Tokës # 6: Toka nuk është Sferë.

Për shkak të gravitetit dhe forcës centrifugale, Toka është formë pak ovale. Ky fenomen ndodh në shumë planete dhe ekzagjerohet sa më shpejt që të rrotullohet.

Fakte rreth Tokës # 7: Toka është Planeti i vetëm me pllaka tektonike.

Ekzistojnë shtatë pllaka tektonike kryesore në Tokë. Pa këto pllaka, nuk do të kishim: tërmete, vullkane apo shpërthime, male apo edhe hendeqe oqeane.

Fakte rreth Tokës # 8: Ricikluesi më i mirë: Toka.

Toka rikrijon veten dhe sipërfaqen e saj. Cikli i shkëmbit transformon shkëmbin Igneous në shkëmbin sedimentar, i cili transformohet në shkëmb Metamorphic dhe pastaj përsërit veten herë pas here.

Fakte rreth Tokës # 9: Richie Rich: Oqeanet e Tokës.

Është vlerësuar se oqeanet e Tokës kanë më shumë se 20,000,000 tonë ari në to. Çdo litër uji i detit përmban mesatarisht rreth 13 / 1,000,000,000 të një gram ari.

Fakte rreth Tokës # 10: Toka kishte një Foshnjë.

Theia, një planet me madhësi të Marsit, u shkëput nga orbita e tij dhe u përplas me Tokën. Përderisa këta dy planete ishin ne procesin e shkrirjes ne nje planet, formuan Hënën. Toka dhe Hëna janë krijuar për të varur nga njëria-tjetra, shumë si një fëmijë me nënen e saj./vizioni.info/

Gazetari

Read Previous

Saturni Është Ndoshta Më I Njohur Nga Sistemi I Unazave Të Mahnitshme Koncentrike…!

Read Next

10 Gjëra Që Nuk I Dini Për Sistemin Imunitar